Ν. Δένδιας: Να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στο Αφγανιστάν              

Στο τραπέζι ο άμαχος πληθυσμός αλλά και η μεταναστευτική ροή
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 22:19
UPD:23:33
A- A A+

Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως των συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα, ήταν το βασικό θέμα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχαν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιασκέψεως από την αίθουσα ΣΑΓΕ του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Κατά την παρέμβασή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι η Βορειο-Ατλαντική Συμμαχία θα πρέπει στη φάση αυτή να αναλογιστεί τη φύση της μελλοντικής της παρουσίας στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός κενού ασφαλείας στη χώρα, το οποίο θα έβαζε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο Αφγανιστάν μέχρι τώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα δικαιώματα των γυναικών και των ανηλίκων. Προσέθεσε, επίσης, όπως επισημαίνεται, ότι ένα τέτοιο σενάριο θα είχε επιπτώσεις για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα μέσω μιας σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή