Κομισιόν: Συμφωνία με την Gilead για την προμήθεια remdesivir

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 15:04
UPD:15:09
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Βάζουμε τα δυνατά μας στην προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες. Με αυτό τον πρόλογο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την προμήθεια ρεμδεσιβίρης.

Το αντιικό φάρμακο της Gilead Sciences ρεμδεσιβίρη (remdesivir) είναι το πρώτο φάρμακο που δείχνει βελτίωση σε δοκιμές σε ανθρώπους που πάσχουν από κορωνοϊό. Αρχές Ιουλίου μάλιστα και μέσα από μία fast track διαδικασία αναθεώρησης, Κομισιόν έδωσε έγκριση υπό όρους στη χρήση του για θεραπεία του Covid-19, της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Η Κομισιόν υπέγραψε συμβόλαιο 63 εκατομμυρίων ευρώ ( ή 74 εκατομμύρια δολαρίων) με τη Gilead για τη χορήγηση του Veklury, όπως είναι η εμπορική ονομασία της ρεμδεσιβίρης.

Αυτή η συμφωνία θα εξασφαλίσει τη θεραπεία περίπου 30.000 ασθενών με «σοβαρά» συμπτώματα Covid-19, ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης πως σχεδιάζει επιπλέον συμφωνίες ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα αποθέματα τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή