Φώφη Γεννηματά προς Κ. Μητσοτάκη: Οδηγείτε τη χώρα σε ερείπια και αδιέξοδα

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 11:06
UPD:11:28
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αλλά και για προχειρότητα στην επανεκκίνηση του τουρισμού άσκησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό.

«Ακολουθείτε λάθος δρόμο, είστε δέσμιος των συντηρητικών σας πολιτικών, δέσμιος των αγκυλώσεών σας» είπε απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Σαρώνετε ό,τι βρίσκετε μπροστά σας, είστε δέσμιος της ανικανότητας των υπουργών σας». Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «οδηγεί σε ερείπια, σε αδιέξοδα για τις επιχειρήσεις και εργαζόμενους, σε λουκέτα και σε φτώχεια».

«Οι κυβερνήσεις είναι για τα δύσκολα. Τα μέτρα που έχετε πάρει είναι ανεπαρκή και τα πήρατε με μεγάλη καθυστέρηση. Ο τουρισμός δοκιμάζεται, προχωράτε με τη λογική ‘βλέποντας και κάνοντας’ στον τουρισμό που πάνω του στηρίζεται η ελληνική οικονομία» παρατήρησε.

Όπως σημείωσε «παρά τα ωραία λόγια» της κυβέρνησης μόνο το 30-35% των εποχικών ξενοδοχείων έχει ανοίξει και «χιλιάδες εργαζόμενοι θα ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας το επόμενο διάστημα».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε τους εργαζόμενους ως «τα μεγάλα θύματα» της κυβερνητικής πολιτικής και έκανε λόγο για «σχέδιο συνειδητής εκμετάλλευσης της κρίσης» την οποία η κυβέρνηση βρήκε ως «ευκαιρία για ανευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα». Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι έχει διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

«Ο δρόμος που ακολουθείτε αγνοεί τους πολλούς και στηρίζει μόνο τους λίγους και ισχυρούς. Έχετε ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει» συνέχισε, καλώντας την κυβέρνηση να μην επαναπαύεται από το «ωσαννά» των δημοσκοπήσεων.

Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας της δήθεν επιστροφής στην κανονικότητα και ο άλλος ο δρόμος της αλλαγής».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή