Ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι: Επίσκεψη της Κ. Σακελλαροπούλου στην Ακρόπολη

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020 12:50
UPD:14:12
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ
A- A A+

Την Ακρόπολη επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη ημέρα που είναι άνοιξαν ξανά για το κοινό οι αρχαιολογικοί χώροι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη βάση στον συμβολισμό της ημέρας, καθώς είναι και Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, η κα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, είναι η παγκόσμια Ημέρα Μουσείων και μετά από καιρό, ανοίγουν πάλι για το κοινό οι αρχαιολογικοί μας χώροι. Είναι μια σύμπτωση σχεδόν συμβολική: Από τη μία ο ‘’ψηφιακός’’ εορτασμός της ημέρας, όπως τον αποφάσισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προσαρμοζόμενο στις εξαιρετικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι και από την άλλη η ελεύθερη περιήγηση στους ανοικτούς και επισκέψιμους τόπους, που σφράγισε η ιστορία και η τέχνη των προγόνων μας. Είναι μια γόνιμη συμπόρευση διότι χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα και αντικείμενα ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα μπορούμε με τον παραδοσιακό τρόπο να επικοινωνούμε και να αλληλοεπιδρούμε με τα τεκμήρια του παρελθόντος.

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Επισκέφθηκα πριν από λίγο με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, το κάλλος και η αρμονία του οποίου έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίζουν εσαεί να εμπνέουν ολόκληρο τον κόσμο. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο, όπως στον στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Και με τη φροντίδα στα μοναδικά πολιτιστικά μας μνημεία, με την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους -και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων- θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή