ΟΑΕΔ: Επισκέψεις παιδιάτρων στους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:53
UPD:11:08
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Για πρώτη φορά καθιερώνονται από τη φετινή σχολική περίοδο τακτικές επισκέψεις παιδιάτρων στους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την παρακολούθηση της υγείας των παιδιών, έπειτα από πρωτοβουλία του διοικητή Σπύρου Πρωτοψάλτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται, μεταξύ άλλων η διαμόρφωση και η τήρηση φακέλου υγείας για κάθε παιδί και η ενημέρωση των γονέων και του προσωπικού των σταθμών σε σχέση με θέματα πρόληψης.

Από τους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ, οκτώ βρίσκονται στην Αττική και 17 στην περιφέρεια. Η δυναμικότητά τους καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας 2.060 βρεφών και νηπίων, ενώ απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από οκτώ μηνών έως τεσσάρων ετών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κ.λπ.) και οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος). Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούλιο, από τις 6:45 έως τις 16:00.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή