Στην Αιτωλοακαρνανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 16:57
UPD:16:59
Eurokinissi/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ
A- A A+

Σε πόλεις και ορεινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας περιοδεύει την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρώτος σταθμός του ήταν η Ναύπακτος, όπου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους κι επισκέφθηκε πολλά εμπορικά καταστήματα με κατάληξη το ιστορικό λιμάνι.

«Μπορείτε να προσβλέπετε σε καλύτερες μέρες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με καταστηματάρχες κι ελεύθερους επαγγελματίες σε καφέ της Ναυπάκτου. «Δεν μας αξίζει η μιζέρια, το λέω σε εσάς που ζείτε σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο. Ο δικός μου στόχος είναι ανάπτυξη 4%. Μπορεί να ακούγεται ένα αφηρημένο νούμερο, αλλά θα δείτε μεγάλες αλλαγές. Για παράδειγμα, η μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση θα γίνει αισθητή αμέσως σε όλους τους πολίτες, από το πιο μικρό καφέ μέχρι το μεγαλύτερο εστιατόριο» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Γέφυρα Μπανιά, μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Από εκεί ακολούθησε τον δρόμο που οδηγεί από τον Εύηνο στην Ανάληψη. Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλία με τον πατέρα Γεώργιο και κάθισε στο τραπέζι του κεντρικού καφενείου της πλατείας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκρινε την απουσία νέων ανθρώπων στο χωριό κι ανέφερε ότι «αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε συνολικά, όχι μόνο με τη μέριμνα του κράτους, αλλά και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, με τον οποίο συζήτησε και για τις δυνατότητες αξιοποίησης των υδάτινων πόρων της Αιτωλοακαρνανίας. Στον διάλογο που είχαν στην περιοχή της λίμνης Τριχωνίδας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε ότι το νερό θα μπορούσε να γίνει το εφαλτήριο τόσο για τον τουρισμό, όσο και για τον πρωτογενή τομέα. Παρατήρησε ότι παρ’ ότι η Αιτωλοακαρνανία είμαι μια περιοχή γεμάτη νερό, «εντούτοις μιλάμε για αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν, για τουριστική ανάπτυξη κάτω του μηδενός και για μηδενική σχεδόν παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα μπορούσε από μόνη της να δίνει ψωμί στους κατοίκους και στις τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε «για τη μεγάλη πρόκληση και τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στο πεδίο της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων», σημειώνοντας ότι κανένας νομός της χώρας δεν έχει πιο πολύ νερό από την Αιτωλοακαρνανία. Όπως είπε, δεν νοείται ένας τόπος όπως η Αιτωλοακαρνανία να μην αποτελεί πόλο έλξης και προσέλκυσης νέων τουριστικών επενδύσεων με σεβασμό στο περιβάλλον, δεν νοείται σε μια περιοχή με τόσο πολύ νερό οι αγρότες να μην έχουν πρόσβαση σε αυτό. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των τοπικών δικτύων άρδευσης και των υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Αγρίνιο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή