Μ. Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούμε με τη χρήση του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 20:34
UPD:20:34

«Η θέση μας είναι σαφής. Δεν συμφωνούμε με τη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Δεν πρόκειται απλά για ένα όνομα. Πρόκειται για μια χώρα η οποία θα πρέπει να δεσμευτεί για το απαραβίαστο συνόρων, που διεκδικεί τη χρήση “μακεδονικής γλώσσας” και ενδεχομένως προβάλλει στο μέλλον αξιώσεις για “μακεδονική μειονότητα”», συνέχισε η ίδια.

Μιλώντας στο «Ραδιόφωνο 24/7», η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επεσήμανε ότι «η θέση μας επί της αρχής είναι η εθνική θέση που προέκυψε μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1992. Ο κ. Καμμένος θύμισε και το βέτο στο Βουκουρέστι, όπου ο τότε πρωθυπουργός κ. Καραμανλής είχε μιλήσει για μια ονομασία που θα είναι erga omnes, για όλες τις χρήσεις».

Η κ. Παπαδοπούλου επεσήμανε ότι «είναι μια περίοδος όπου φαίνεται η γειτονική χώρα να έχει ανασκευάσει ακραίες δηλώσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν».

Όπως συμπλήρωσε, «το ερώτημα είναι τίνος είναι πραγματικά το πρόβλημα. Οι Σκοπιανοί είναι εκείνοι που θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Εκείνοι είναι που αντιμετωπίζουν μέσα στη χώρα τους πολλαπλές εθνοτικές μειονότητες. Είναι δικό τους το άγχος να λυθεί το ζήτημα. Είναι βέβαιο ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να λυθεί το ζήτημα, ωστόσο το θέμα είναι το πώς θα λυθεί. Όπως και να έχει, η όποια λύση θα πρέπει να εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντα».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε επίσης ότι «είναι ανεπίτρεπτο να αντιμετωπίζεται το ζήτημα με μικροκομματικές σκοπιμότητες» και κάλεσε όλα τα κόμματα να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή