Skip to main content

Τι έδειχνε η διαφήμιση της Apple για το iPad και γιατί ζήτησε συγγνώμη

Οι πωλήσεις για iPad μειώθηκαν κατά 17% για τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο

Η Apple ζήτησε συγγνώμη για τη νέα της διαφήμιση του iPad Pro, στην οποία συνθλίβει φωτογραφικές μηχανές, βιβλία και μουσικά όργανα, λέγοντας ότι «έχασε το στόχο».

Η διαφήμιση – την οποία μοιράστηκε στο διαδίκτυο ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook – παρουσίαζε επίσης δημιουργικά εργαλεία όπως ένα πικ-απ και έναν μετρονόμο που συνθλίβονται σε μια βιομηχανική πρέσα. «Γνωρίστε το νέο iPad Pro: το λεπτότερο προϊόν που έχουμε δημιουργήσει ποτέ, την πιο προηγμένη οθόνη που έχουμε παραγάγει ποτέ, με την απίστευτη ισχύ του chip M4. Φανταστείτε μόνο όλα τα πράγματα που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του», έγραψε ο Κουκ.

Σκοπός της ήταν να αναδείξει το ευρύ φάσμα των εργαλείων για τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λεπτότερο iPad όλων των εποχών.

Όμως η διαφήμιση δέχτηκε αντιδράσεις, με τον ηθοποιό Χιου Γκραντ να λέει ότι έδειχνε την «καταστροφή της ανθρώπινης εμπειρίας».

Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας μάρκετινγκ της Apple Tor Myhren δήλωσε: «Η δημιουργικότητα είναι στο DNA μας στην Apple και είναι απίστευτα σημαντικό για εμάς να σχεδιάζουμε προϊόντα που ενδυναμώνουν τους δημιουργούς σε όλο τον κόσμο.

«Στόχος μας είναι να γιορτάζουμε πάντα τους αμέτρητους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες εκφράζονται και ζωντανεύουν τις ιδέες τους μέσω του iPad. Δεν πετύχαμε το στόχο με αυτό το βίντεο και λυπούμαστε».

Οι πωλήσεις για iPad μειώθηκαν κατά 17% για τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Τα tablet αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% των πωλήσεων της εταιρείας.

Πηγή: Sky News