Skip to main content

Μπάιντεν: Μακάρι ο Τραμπ να είχε κάνει «ένεση χλωρίνης» για τον κορονοϊό

REUTERS/Evelyn Hockstein

Ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε πάντως σε νέα γκάφα όταν αναφέρθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ως «τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας».

Την άποψη του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τους πρώτους μήνες της Covid-19, το 2020, ότι μια ένεση με απολυμαντικό, όπως η χλωρίνη θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του κορονοϊού υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν… ευχόμενος να «είχε κάνει λίγη».

Ο κ. Μπάιντεν μιλώντας  σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, έκανε λόγο για «χάος» επί προεδρίας Τραμπ, το οποίο οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να λησμονούν ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Θυμάστε που έλεγε ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι μια ένεση με λίγη χλωρίνη; Αυτό είχε πει. Και το εννοούσε. Μακάρι να είχε κάνει λίγη ο ίδιος», είπε.

Κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας Covid-19, το 2020, o Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι η ένεση με απολυμαντικό, όπως η χλωρίνη ή η ισοπροπυλική αλκοόλη, θα μπορούσε να προσφέρει προστασία έναντι του κορονοϊού.

Τον προηγούμενο μήνα, ο Μπάιντεν είχε αναφερθεί ξανά σε εκείνη την εξωφρενική πρόταση για «ένεση με χλωρίνη», λέγοντας αστειευόμενος ότι ο Τραμπ την έκανε αλλά «πήγε όλη στα μαλλιά του».

Στη χθεσινή εκδήλωση, ο Τζο Μπάιντεν υπέπεσε πάντως σε γκάφα όταν αναφέρθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν, «τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας» (σ.σ. αντί της Βόρειας Κορέας) και τα «ραβασάκια» του στον Τραμπ – όπως χαρακτήρισε τις επιστολές που είχε στείλει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.