Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το double score στην Titan και το… αδιαχώρητο στην Q&R

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Dοuble score: Να διπλασιάσει την αξία της μέσα σε διάστημα μόλις 12 μηνών έχει κατορθώσει η μετοχή της Titan Cement, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται πλέον κοντά στα 2,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, χθες η μετοχή βρέθηκε πρόσκαιρα έως τα 32 ευρώ, αν και τελικά έκλεισε στα 31,5 ευρώ, τα οποία σε κάθε περίπτωση αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό. Είναι σαφές ότι η προοπτική εισαγωγής σε Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Όμιλο.

Ράλι έως 56%: Στα 46 ευρώ θέτει τον πήχη για τη μετοχή της Mytilineos η Citi, η οποία διατηρεί τη σύσταση «buy», χάρη στην ευνοϊκή εξέλιξη των θεμελιωδών μεγεθών. Μάλιστα, στο bull σενάριο, η αμερικανική τράπεζα δίνει τιμή – στόχο στα 61 ευρώ ή αλλιώς περιθώριο ανόδου κατά 56%. Χθες η μετοχή της εισηγμένης τερμάτισε στα 39 ευρώ, καταγράφοντας ράλι 53% μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

«Πέταξε»: Σε επίπεδα άνω των 13 ευρώ βρίσκεται εκ νέου η μετοχή της Aegean, η οποία καταγράφει νέο υψηλό έτους και επιστρέφει εκεί όπου βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2023, απέχοντας πλέον ελάχιστα από τα ιστορικά υψηλά των 13,7 ευρώ. Με έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και σωρευτικά κέρδη 9%, η αεροπορική βλέπει την κεφαλαιοποίησή της να ανακάμπτει κοντά στο 1,2 δισ. ευρώ.

Το αδιαχώρητο: Να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 21ης Μαΐου αποφάσισε η διοίκηση της Quality & Reliability. Ο λόγος; Η υψηλή συμμετοχή, η οποία καθιστά αδύνατη τη φιλοξενία των συμμετεχόντων στην έδρα της εισηγμένης. Έτσι, η συνεδρίαση της Γ.Σ., η οποία αφορά την ΑΜΚ των 30,1 εκατ. ευρώ, θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο στο Μαρούσι σε νέα ημερομηνία -και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)