Skip to main content

Eurovision: Αποκλείστηκε από τις πρόβες η συμμετοχή της Ολλανδίας «μέχρι νεωτέρας» λόγω ενός «ανεξήγητου περιστατικού»

TT News Agency/Fredrik Sandberg/via REUTERS

«Διερευνούμε το περιστατικό», λέει η EBU

Υπό διερεύνηση βρίσκεται η συμμετοχή της Ολλανδίας στην Eurovision με τον Joost Klein, από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) λόγω ενός ανεξήγητου «περιστατικού» – και δεν θα κάνει ξανά πρόβες μέχρι «νεωτέρας ειδοποίησης».

Ο Ολλανδός τραγουδιστής, 26 ετών, έχασε τη θέση του στην προτελευταία γενική πρόβα του σόου στο Μάλμε της Σουηδίας την Παρασκευή, όπου επρόκειτο να ερμηνεύσει το τραγούδι του Europapa στην πέμπτη θέση, μπροστά από την Eden Golan, 20 ετών, από το Ισραήλ με το τραγούδι της Hurricane.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Klein θα εμφανιστεί στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το Σάββατο.

Τι αναφέρει η EBU

Η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Διερευνούμε επί του παρόντος ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορούσε τον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας.

«Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε εν ευθέτω χρόνω».

Ο Klein συμμετείχε στην παρέλαση με τις σημαίες στην αρχή της πρόβας και περπάτησε γύρω από τη σκηνή με πλήρη ενδυμασία, αλλά στη συνέχεια δεν έφτασε στη σκηνή για την εμφάνισή του περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Είχε αντιδράσει με νόημα στη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης, στην οποία συμμετείχαν οι 10 παρουσίες του δεύτερου ημιτελικού που επιλέχθηκαν για τον τελικό.

Προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, η τραγουδίστρια του Ισραήλ Golan ρωτήθηκε από το πολωνικό ραδιοφωνικό δίκτυο Newsletter αν πιστεύει ότι προκαλεί κίνδυνο για την ασφάλεια των άλλων συμμετεχόντων με την παρουσία της στην εκδήλωση. Ο συντονιστής της συνέντευξης, ο Σουηδός παρουσιαστής Jovan Radomir, είπε στην Golan ότι δεν ήταν υποχρεωμένη να απαντήσει στην ερώτηση αν δεν ήθελε.

Η Κλάιν φώναξε δυνατά: «Γιατί όχι;»