Skip to main content

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί όχι μόνο στην Ουκρανία

EPA/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

Τι απαντά για τη διεξαγωγή γυμνασίων με χρήση πυρηνικών όπλων

Ρωσία και Λευκορωσία ξεκινούν τις κοινές προετοιμασίες για την διεξαγωγή γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.

Ωστόσο από την πλευρά της Ρωσίας, ο στόχος -όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας τη Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ- της διεξαγωγής γυμνασίων που έχει προγραμματίσει η Ρωσία, είναι να επεξεργαστεί την απάντηση σε τυχόν επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, τις οποίες η Δύση επέτρεψε στην Ουκρανία να πραγματοποιεί με τα όπλα που της προμηθεύει.

Ρωσία-Λευκορωσία ξεκινούν γυμνάσια για να εξασκηθούν στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί όχι μόνο στην Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ, προειδοποίησε την Δύση ότι η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί όχι μόνο στην Ουκρανία απαντώντας σε τέτοιες επιθέσεις.

«Υπό ορισμένες συνθήκες, η απάντηση (σε τέτοιες επιθέσεις) δεν θα έχει στόχο μόνο το Κίεβο», έγραψε ο Μεντβέντεφ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. «Και όχι μόνο με συμβατικά εκρηκτικά, αλλά επίσης με ένα ειδικό είδος όπλων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία δε θα είναι… μόνη της καθώς όπως μετέδωσε την Πέμπτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Λευκορωσίας άρχισαν τις κοινές προετοιμασίες για την διεξαγωγή γυμνασίων με εξάσκηση στην χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.