Skip to main content

Χαμάς: Θέλει «ηρεμία» – «Το Ισραήλ θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο»

Ένας Ισραηλινός στρατιώτης επιχειρεί στη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Ζητά «μια πραγματική συμφωνία ανταλλαγής των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους»

Η Χαμάς θέλει «ηρεμία» και μια πραγματική συμφωνία ανταλλαγής των Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους, όμως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος, δήλωσε απόψε ο Χαλίλ Αλ Χάγια, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Χαμάς δεν ανέστειλε, ούτε αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, πρόσθεσε ο Αλ Χάγια.

«Πίσω στην αρχή»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Χαμάς δήλωσε ότι, «η απόρριψη από το Ισραήλ» της τελευταίας πρότασης εκεχειρίας, που έθεσαν στις δύο πλευρές μεσολαβητές, επαναφέρει τις διαπραγματεύσεις «πίσω στην αρχή».

Η Χαμάς πρόσθεσε ότι θα έχει διαβουλεύσεις με παλαιστινιακές φατρίες για να επανεξετάσει τη διαπραγματευτική της στρατηγική.

Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

«Μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης στη Ράφα

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον ιστότοπο  Axios, που επικαλέστηκε μη κατονομαζόμενες πηγές, το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ σε ψηφοφορία που διεξήγαγε χθες, Πέμπτη, το βράδυ ενέκρινε τη «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα, παρότι έδωσε οδηγίες στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους, ανέφερε σήμερα .