Skip to main content

Έτοιμο να σαλπάρει το πρώτο σούπερ γιοτ που κινείται με φιλικό στο περιβάλλον υδρογόνο

πηγή φωτό. (Feadship)
Το εντυπωσιακό γιοτ που κινείται με υδρογόνο

Η εταιρεία που το κατασκεύασε κάνει λόγο για επανάσταση στον τομέα των σκαφών αναψυχής

Το πρώτο σούπερ γιοτ με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο, που φημολογείται εδώ και καιρό ότι παρήγγειλε ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, είναι έτοιμο και βγήκε επίσημα προς πώληση. Με το όνομα Project 821, το σκάφος μήκους 119 μέτρων έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το αποκαλούμενο «πράσινο υδρογόνο» το οποίο παράγεται με τη διάσπαση του νερού σε υδρογόνο και οξυγόνο με χρήση ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Πλωτό διαμέρισμα

Το πολυτελές σκάφος διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, ένα γυμναστήριο, γραφεία και πολλά μπάνια για μια αίσθηση σπιτιού μακριά από το σπίτι αφού το εσωτερικό του έχει σχεδιαστεί έτσι για να θυμίζει διαμέρισμα. Η ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Feadship είπε ότι το σκάφος αξίας 646 εκατομμυρίων δολαρίων «θα αλλάξει για πάντα» τον κόσμο των γιοτ.  Το φιλικό προς το περιβάλλον σουπεργιοτ χρειάστηκε πάνω από πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί από το σχεδιασμό μέχρι την ολοκλήρωση και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα μπορεί ο αγοραστής να κάνει κάποιες προσαρμογές και αλλαγές αν το επιθυμεί.

Πάντως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές διαψεύδουν ότι το σκάφος αυτό παραγγέλθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς και μένει να μάθουμε αν έχει πωληθεί και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του.

Naftemporiki.gr