«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;»

Η αντίδραση Τσίπρα στο άκουσμα της επένδυσης από την «Παπαστράτος»
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 16:08
UPD:16:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλάει με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής

Την αδυναμία του να πιστέψει ότι μια επιχείρηση θα επένδυε χρήματα στην Ελλάδα του 2015 μετέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Ασπρόπυργο, περιγράφοντας την προσωπική του αντίδραση όταν η βιομηχανία «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» γνωστοποίησε την πρόθεση να επενδύσει 300 εκατ. ευρώ.

Το ενδεικτικό απόσπασμα της ομιλίας του, στους εργαζόμενους της εταιρείας, έχει ως εξής:

«Θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι. Την πρώτη φορά που συναντήθηκα ως πρωθυπουργός με τον κ. Χαρπαντίδη (σ.σ. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Παπαστράτος») ήταν τις δύσκολες μέρες του 2015, όπου η συντριπτική βεβαίως πλειοψηφία των επενδυτών θεωρούσε δικαίως ότι η οικονομία βρισκόταν σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση (…) ήταν μια περίοδος που δεν υπήρχαν επενδύσεις (…) όπως και στα προηγούμενα χρόνια όμως, οπότε και η χώρα υπέστη μια τρομακτική αποεπένδυση, από το 2010 και μετά. Και ήρθε και μου είπε ότι σκεφτόταν να επενδύσει 300 εκατ. στην Ελλάδα. Κι όταν έφυγε ο άνθρωπος από το γραφείο μου, απευθύνθηκα στον κ. Τζανακόπουλο, που τότε ήταν διευθυντής του γραφείου μου, και του είπα “είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;”. Και δεν μας κορόιδεψε».

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή