Κόσμος
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2015 22:44

Τσιζόφ: Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε διχόνοια στην Ε.Ε.

Η Ρωσία δεν προσπαθεί να δημιουργήσει διχόνοια ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στην Ε.Ε. Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα στη Μόσχα.

Η Ρωσία δεν προσπαθεί να δημιουργήσει διχόνοια ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μεταξύ της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώραςστην Ε.Ε. Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα στη Μόσχα.

Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε επικριτικά σχόλια στη Δύση, ωστόσο οι δυτικοί φόβοι δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο κ. Τσιζόφ.

«Τέτοιο κύμα επικριτικών σχολίων διαφόρων ειδών, όπως αυτά που προηγήθηκαν της επίσκεψης, δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο διπλωμάτης, που εκτίμησε ότι «τώρα αυτό το κύμα πρέπει να κατακαθίσει».

«Οι πιο τρομακτικοί φόβοι που συνδέονταν με αυτήν την επίσκεψη, ότι δηλαδή ο Τσίπρας θα πουλήσει στη Ρωσία ελληνικά χρέη, είτε ότι θα ανακοινώσει κάποια ριζοσπαστικά βήματα κατά παράβαση της ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δεν επαληθεύτηκαν», είπε ο Τσιζόφ εκτιμώντας ότι οι Βρυξέλλες συχνά αγνοούν την ιδιαιτερότητα των εθνικών συμφερόντων των χωρών μελών.

Πηγή: ΑΜΠΕ