Κοινωνία
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 14:07

Πύρινα μέτωπα σε Κεφαλονιά, Φθιώτιδα, Σέρρες

Δασική πυρκαγιά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην Κεφαλονιά, στα Κοκολάτα. Πυρκαγιές και σε Ηράκλεια Σερρών και Γοργοπόταμο Φθιώτιδας.

Δασική πυρκαγιά εξελίσσεται από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην Κεφαλονιά, στα Κοκολάτα. Επιτόπου έχουν σπεύσει 17 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, πέντε οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά μαίνεται και σε αγροτοδασική έκταση στις Σέρρες, στην περιοχή Τριάδα της Δημοτικής Ενότητας Στρυμονικού, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Στη Φθιώτιδα, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου. Την κατάσβεση ανέλαβαν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 12 οχήματα και δύο αεροσκάφη, που λίγο πριν τις 15:00 έθεσαν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά.

Από το απόγευμα, και οι τρεις αυτές πυρκαγιές είναι υπό έλεγχο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, για αύριο, Τετάρτη, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Κύθηρα, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, Χαλκιδική, Άγιον Όρος, Έβρο, νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.