Στο «κόκκινο» το Χ.Α. λόγω τραπεζών

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 14:11
UPD:14:12
REUTERS/YIANNIS KOURTOGLOU

«Βαρίδι» στην ισχυρή ανοδική αντίδραση της πλειονότητας των μετοχών αποτελεί σήμερα ο τραπεζικός κλάδος, καθηλώνοντας τον γενικό δείκτη σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,36% στις 658,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 42 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 3,65% στις 194,36 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 27,97% στις 332,50 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να αποκόβει την πορεία των τραπεζικών μετοχών από την υπόλοιπη αγορά, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της σε αρκετές μετοχές του FTSE 25. Μάλιστα, μετοχές της πραγματικής οικονομίας δείχνουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, σε μια εποχή μάλιστα που οι προοπτικές της οικονομίας δεν εμφανίζονται αισιόδοξες.

Μετά το χθεσινό πρωτοφανές sell off η αντίδραση, είτε τεχνική είτε στρατηγική, έχει αλλάξει επί το θετικότερο το κλίμα στο ΧΑ, ακόμη και αν αυτό δεν αποτυπώνεται στον γενικό δείκτη, λόγω των απωλειών των τραπεζών.

EURONEWS
Οι τραπεζικές μετοχές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν απώλειες πάνω από 29%, με μόνη την Εθνική να προσελκύει το ενδιαφέρον περιορισμένης μερίδας επενδυτών, «μαζεύοντας» τις απώλειες λίγο κάτω από το 25%. Ωστόσο, η Πειραιώς είναι στο -30%, με το warrant της όμως στο +80%. Η Eurobank στο -29,70% και η Alpha Bank στο -29,65%, με το warrant της στο +45,45%.

Η συμπεριφορά μάλιστα των warrants των τραπεζών, τα οποία και αποτελούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, αφήνουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας για εξομάλυνση των συναλλαγών στον κλάδο τις επόμενες ημέρες, αν και, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η εικόνα δεν θα ξεκαθαρίσει εάν δεν έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για τη ζημία που προκαλείτε από την επιβολή των capital controls.

Στο ταμπλό τώρα, τρεις μετοχές του FTSE 25 καταγράφουν διψήφια ποσοστά κερδών, η Λάμδα, η ΜΕΤΚΑ και η Motor Oil, ενώ άνω του 7% είναι τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Grivalia, Aegean και ΕΧΑΕ. Κέρδη άνω του 6% για ΔΕΗ, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Folli Follie.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ

Σχολιασμένα