Δ. Στρατούλης: Όπλο μαζικής εξόντωσης του λαού ο προϋπολογισμός

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012 18:17
A- A A+

Ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση κρατικός προϋπολογισμός του 2013 είναι ο πιο καταστροφικός, άδικος και ψεύτικος, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. Αποτελεί το τέλειο δολοφονικό όπλο μαζικής εξόντωσης του λαού, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, η συνολική απώλεια του ΑΕΠ θα είναι 25% σε έξι χρόνια (2008-2013) λες και η χώρα μας βγήκε από συντριπτική ήττα σε πόλεμο ή από μεγάλη εθνική καταστροφή ενώ χαρακτήρισε τους στόχους του προϋπολογισμού παντελώς ανέφικτους.

Η Ελλάδα, συνέχισε, μετατρέπεται σε «μπανανία» των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι οι μόνες που βλέπουν τη φορολογική τους επιβάρυνση συνεχώς να μειώνεται ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται με πρωτοφανή αγριότητα η βαθιά ταξική και άδικη φοροεπιδρομή σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, έκανε λόγο για λεηλασία του δημόσιου πλούτου με ανεπανόρθωτες και ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πολίτες λόγω εκχώρησης σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα δημόσιων κοινωνικών αγαθών αλλά και για τη χώρα, αφού θα στερηθεί από κρίσιμα και χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότησή της.

Τέλος ανέφερε οτι στον κοινωνικό προϋπολογισμό του 2013, το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το «πετσόκομμα» της κρατικής επιχορήγησης προς την κοινωνική ασφάλιση, τις πολιτικές απασχόλησης, τον ΟΑΕΔ και τις κοινωνικές πολιτικές.

Προτεινόμενα για εσάς