Τυνησία: Η Δανία καλεί τους τουρίστες να εγκαταλείψουν την χώρα

Εκτός της Δανίας, και η Φινλανδία τροποποίησε τις ταξιδιωτικές της οδηγίες
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 22:25
UPD:22:28
REUTERS/Amine Ben Aziza

Τουρίστες αποχωρούν πρόωρα από την Τυνησία.

A- A A+

Να εγκαταλείψουν την Τυνησία εξαιτίας του «αυξημένου» κίνδυνο νέας τρομοκρατικής επίθεσης καλεί τους Δανούς τουρίστες το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας.

«Εάν βρίσκεστε στην Τυνησία και δεν έχετε ιδιαίτερο λόγο να παραμείνετε εκεί, σας συστήνουμε να φύγετε με τη βοήθεια ενός ταξιδιωτικού πράκτορα ή με ένα μεταγωγικό αεροπλάνο» επισήμανε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του.

Η Δανία αποτρέπει σε κάθε περίπτωση τους υπηκόους της να ταξιδέψουν προς τις περιοχές της Τυνησίας που συνορεύουν με την Αλγερία και τη Λιβύη.

Εκτός της Δανίας, και η Φινλανδία τροποποίησε τις ταξιδιωτικές της οδηγίες: Πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας. Αυξημένος κίνδυνος μιας νέας επίθεσης εναντίον των τουριστών. Οι αρχές δεν εγγυώνται την ασφάλεια στις τουριστικές περιοχές με επαρκή τρόπο. Τα ταξίδια προς τις παραμεθόριες περιοχές απαγορεύονται.

Λίγο μετά, η Ιρλανδία συμβούλευε τους τουρίστες της να αποφεύγουν την Τυνησία. «Λάβαμε την απόφαση να τροποποιήσουμε τις ταξιδιωτικές μας οδηγίες προς τους ταξιδιώτες με προορισμό την Τυνησία και τους συστήνουμε να αποφεύγουν κάθε μη απαραίτητο ταξίδι» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Τσάρλι Φλάναγκαν σε ένα δελτίο τύπου.

«Ενθαρρύνουμε αυτή τη στιγμή όλους τους Ιρλανδούς τουρίστες στην Τυνησία να εκτιμήσουν εάν η παρουσία τους σε αυτήν την χώρα είναι απαραίτητη και εάν αυτό δε συμβαίνει, τους συμβουλεύουμε να επιστρέψουν» προσέθεσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή