MINI και PlayStation 3

Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015 21:30
UPD:21:43
A- A A+

Εμπνευσμένη από τη θρυλική επιτυχία της μάρκας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η MINI Design Team μετέφερε την ’ουσία’ ενός ΜΙΝΙ που θα προσφέρει μέγιστες αγωνιστικές επιδόσεις στο Gran Turismo 6 για το PlayStation 3.

«Το MINI έχει συνδέσει το όνομά του με πολλά θρυλικά επιτεύγματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το MINI Clubman Vision Grand Turismo κυριολεκτικά μεταφέρει όλα αυτά στην εικονική πίστα στο Gran Turismo 6. Η εικόνα ενός go-kart στο δρόμο έχει διαχρονική απήχηση», δηλώνει ο Anders Warming, Επικεφαλής Σχεδίασης MINI.

Ο κινητήρας των 395  ίππων επιταχύνει το MINI Clubman Vision Gran Turismo από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα. Ένα σειριακό εξάρι κιβώτιο μεταφέρει την ισχύ στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης (AWD) για βέλτιστη κατανομή, ενώ οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται από τα χειριστήρια του τιμονιού (paddles). Πλήρως προσαρμοζόμενοι αποσβεστήρες μπροστά και πίσω διασφαλίζουν βέλτιστη επαφή με το δρόμο. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 290 km/h, ανάλογα με την κλιμάκωση του κιβωτίου (ειδική για κάθε αγωνιστική πίστα).

Η σχεδίαση του MINI Clubman Vision Gran Turismo παραπέμπει αναμφισβήτητα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Το MINI Clubman Vision Gran Turismo συνδυάζει όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία MINI αλλά στην απόλυτη σπορ και συναρπαστική εκδοχή τους. Ένα ΜΙΝΙ όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ» σχολιάζει ο Christopher Weil, Επικεφαλής Εξωτερικής Σχεδίασης MINI. Τεράστιες εισαγωγές αέρα και ακριβής αεροδυναμική κυριαρχούν στο εμπρός κάτω τμήμα. Ο μεγάλος κεντρικός αεραγωγός φτάνει μέχρι λίγο πάνω από το έδαφος, συγχωνεύοντας οπτικά το MINI Clubman Vision Gran Turismo με το οδόστρωμα. Τα εμπρός σπόϊλερ ρυθμίζουν τη ροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα και των φρένων υψηλών επιδόσεων. Το φαρδύ μετατρόχιο με τους προτεταμένους θόλους των τροχών υπόσχεται μία ευέλικτη συμπεριφορά όταν στρίβει με υψηλές ταχύτητες. Ταυτόχρονα, η οριζόντια ευθυγράμμιση των στοιχείων των αεραγωγών κάνει το εμπρός τμήμα να φαίνεται πολύ χαμηλό, με ακριβείς γραμμές να τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο. Η εμπρός ποδιά και το επίπεδο κάτω τμήμα αμαξώματος κατασκευάζονται αποκλειστικά από ανθρακονήματα. Αυτό όχι μόνο μειώνει την αντίσταση του αέρα, αλλά και το συνολικό βάρος για την επίτευξη εξαιρετικών χρόνων.

Η όψη που αγαπούν περισσότερο οι παίκτες και οι αντίπαλοι είναι προφανώς το πίσω τμήμα. Φαρδιοί θόλοι τροχών και ένα τονισμένο τμήμα ώμου δημιουργούν ένα στήσιμο γεμάτο αυτοπεποίθηση. Ανάμεσα τους μία τρισδιάστατη επιφάνεια ζωντανεύει την πίσω εικόνα. Οι εντυπωσιακές διαιρούμενες πόρτες του MINI Clubman Vision Gran Turismo τονίζονται σχεδιαστικά, ενώ η διπλή πίσω αεροτομή διασφαλίζει αεροδυναμική πίεση στις υψηλές ταχύτητες. Σαν ένα τυπικό στοιχείο MINI, τα πίσω φώτα με τεχνολογία LED είναι σχεδιασμένα σαν ολοκληρωμένα εξαρτήματα. Υιοθετούν περίτεχνη σχεδίαση φιλιγκράν με τη μορφή πλαισίου με γραφιστικές μπάρες, ενώ ενσωματώνονται τα φώτα φρένων και τα φώτα πορείας. Η οριζόντια ευθυγράμμιση των φώτων υπογραμμίζει το φαρδύ στήσιμο του αυτοκινήτου και το δυναμισμό του πίσω τμήματος.

Η πάνω όψη φαίνεται επίσης συχνά σε ένα παιχνίδι. Μία αθλητική σιλουέτα αποκαλύπτει τη δύναμη και αγωνιστική κληρονομιά του MINI Clubman Vision Gran Turismo. Το εμπρός τμήμα ορθώνεται μπροστά στον άνεμο με ένα φαρδύ μετατρόχιο και ένα λεπτομερώς σμιλευμένο αμάξωμα. Η μυώδης επέκταση  στο πίσω τμήμα σημαίνει ότι όσο προχωρά προς τον πίσω άξονα γίνεται φαρδύτερο. Αυτό ορίζεται με ακριβείς γραμμές και λωρίδες στο καπό που δημιουργούν μία ομοιόμορφη συνολική εικόνα και μία γενική εντύπωση αρμονίας. Η συνεχής βασική γραμμή του αμαξώματος παραμένει αναγνωρίσιμη σε όλες τις περιπτώσεις.

Το MINI Clubman Vision Gran Turismo δεν θα ήταν …πραγματικό MINI αν δεν προσέφερε λύσεις εξατομίκευσης. Με συνολικά πέντε αποχρώσεις, οι παίκτες μπορούν να προσαρμόσουν το MINI Clubman Vision Gran Turismo οπτικά στις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η MINI Design Team παίζει με αντιθέσεις εδώ, συνδυάζοντας τολμηρά, φαινομενικά ασυμβίβαστα χρώματα που παρόλα αυτά αλληλεπιδρούν εντυπωσιακά. Η βάση είναι πάντα η Cyber Silver - τεχνικά ψυχρή απόχρωση - με μία δόση πράσινου που προσφέρει μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής Βρετανικής αγωνιστικής παράδοσης. Αυτή η βαφή αποκτά διαφορετική εμφάνιση ανάλογα με τη γωνία που πέφτει το φως, προβάλλοντας όλο το βάθος των έντονα εκφραστικών επιφανειών του αυτοκινήτου. Χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό και την οροφή δημιουργούν αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Στη στάνταρ έκδοση, η οροφή δημιουργεί μία εικόνα αυτοπεποίθησης Reflector Blue με λωρίδες σε Radiant Orange και Curry. Στις άλλες εκδόσεις, η οροφή διατίθεται σε Mirage Black ή Space Green. Ανάλογα με το χρώμα της οροφής, όλες οι λωρίδες δημιουργούν εντυπωσιακές, μοντέρνες αντιθέσεις σε Radiant Yellow, Radiant Green ή Radiant Orange.
 
Σηματοδοτώντας την 15η επέτειο του franchise, ο παραγωγός του Grand Turismo και Πρόεδρος της Polyphony Digital Inc. Kazunori Yamauchi προσκάλεσε κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να συμβάλλουν στην επιτυχημένη σειρά Gran Turismo. Τμήματα σχεδίασης κλήθηκαν να οραματιστούν το μέλλον και να μοιραστούν επαναστατικά πρωτότυπα μοντέλα με την κοινότητα των παιχνιδιών.  Τα εικονικά αυτοκίνητα είναι ενσωματωμένα στην τελευταία εκδοχή του νέου παιχνιδιού Gran Turismo 6 για PlayStation 3, με τη μορφή online αναβαθμίσεων.

Ο επικεφαλής Σχεδίασης του BMW Group, Adrian von Hooydonk δήλωσε: «Το MINI Clubman Vision Gran Turismo είναι στην πραγματικότητα μία δεύτερη συνεργασία σε σχέση με το Gran Turismo 6. Εκτιμώ πάρα πολύ την ευκαιρία συνεργασίας με τον Kazunori-San επειδή ενδιαφέρεται για τη σχεδίαση και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων όπως εμείς στο BMW Group». Το BMW Group είναι ενεργό στον τομέα των παιχνιδιών εδώ και πολλά χρόνια. Η εταιρία επιθυμεί να μπορεί να υλοποιεί πρωτότυπα όπως το MINI Clubman Vision Grand Turismo και τα κλασικά και τρέχοντα μοντέλα του BMW Group με διαδραστικό τρόπο για ένα ευρύ κοινό και όχι μόνο να τα παρουσιάζει παθητικά με τη μορφή εικόνων και τρέιλερ.

Το MINI Clubman Vision Grand Turismo θα διατίθεται στο παιχνίδι με την τελευταία αναβάθμιση του Gran Turismo.

Το Gran Turismo είναι ένα βραβευμένο αγωνιστικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που κυκλοφόρησε το 1998 . Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Sony PlayStation® και έχει γίνει το πιο επιτυχημένο franchise στον κόσμο. Σύμφωνα με τη Sony Computer Entertainment, πάνω από 72 εκατομμύρια αντίτυπα του παιχνιδιού έχουν πουληθεί σε πάνω από 100 χώρες.

Η τελευταία έκδοση, Gran Turismo 6 for PlayStation 3, κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2013 και περιλαμβάνει 39 ρεαλιστικά αποτυπωμένες αγωνιστικές πίστες και πάνω από 1.200 αυτοκίνητα με αυθεντικά HD γραφικά.​

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή