Αναβρασμός σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για τη διαθεσιμότητα

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 10:23
UPD:11:42
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αναφέρουν πως στον διάρκειας 3,5 μηνών αγώνα τους, έλαβαν ψεύτικες υποσχέσεις και καταγγέλλουν εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το θέμα των διαθεσιμοτήτων. 

A- A A+

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Από τις 8 έως τις 10 προχώρησαν σε στάση εργασίας ενώ έχουν λάβει και απόφαση για συμβολικό κλείσιμο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. 

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αναφέρουν πως στον διάρκειας 3,5 μηνών αγώνα τους, έλαβαν ψεύτικες υποσχέσεις και καταγγέλλουν εμπαιγμό σε ό,τι αφορά το θέμα των διαθεσιμοτήτων. Τονίζουν ακόμη πως δεν έχουν περιθώριο πια να συνεχίσουν να πιστεύουν κανέναν.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη για επ' αόριστον κλείσιμο του ιδρύματος. 

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αναστείλαμε την τρίμηνη απεργία μας με απόφαση γενικής συνέλευσης, καθώς δεχθήκαμε τη συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία διάρθρωση σε αυτά», τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στη συνέχεια «υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή