Skip to main content

Ο Capt. Δημήτρης Ματθαίου επίτιμος διδάκτορας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου BC University Business and Theology

Η διεξαγωγή της τελετής πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η απονομή του Διδακτορικού τίτλου,  αποτελεί την αναγνώριση των εκτεταμένων επιτευγμάτων του κ. Δημήτρη Ματθαίου, τόσο στον ναυτιλιακό τομέα, όσο και πέρα από αυτόν.

Ο κ. Δημήτριος Ματθαίου σε βαθύ κλίμα συγκίνησης, εξέφρασε την  ευγνωμοσύνη του προς το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology και υπογράμμισε την πίστη του στην ανιδιοτελή γενναιοδωρία και την εμψυχωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου, οι αληθινοί ηγέτες είναι εκείνοι που αναδεικνύουν τους άλλους και τους εμπνέουν να βρουν το δικό τους δρόμο προς την ανάπτυξη και εκπλήρωση των στόχων τους.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκλεκτά πρόσωπα από διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, της Ναυτιλίας, της Ιατρικής, καθώς επίσης και της Αμερικανοελληνικής οργάνωσης, AHEPA.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν:

– Ο Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Λου Ραπτάκης

-Ο κ. Πελαγίδης Θεόδωρος, Deputy Governor της Τράπεζας Ελλάδος,

καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Υπουργός Οικονομικών

-Ο κ. Jan Fransen Executive Director του Green Award Foundation

-Ο κ. Χιωτόπουλος Ιωάννης, Senior Vice President &amp Regional
Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της
DNV

-Ο κ. Καραπιπέρης Χρήστος, Κυβερνήτης της Ahepa Ελλάδος

Σημειώνεται ότι ο Capt. Δημήτρης Ματθαίου, κατέχει την θέση του CEO των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων, της Arcadia Shipmanagement και της Aegean Bulk, επίσης είναι Chairman του Green Award Foundation, είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του St’ Nicholas Business Club, Clinical Professor του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Shipping του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς επίσης και Πρόεδρος του Ναυτιλιακού τμήματος της AHEPA, του Maritime Chapter HJ-45.

Το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο BC University Business and Theology είναι ένα  αναγνωρισμένο και καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στον χώρο των επιχειρήσεων.