Skip to main content

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός

(ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI)

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών λίγο πριν την κοινή επίσκεψη με τον πρωθυπουργό σε δομές της Εκκλησίας σε Δήλεσι και Ωρωπό

«Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κληθείς να σχολιάσει την προτροπή του προέδρου της Ελληνικής Λύσης να μην πάνε στις Εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας και οι σταθερές γραμμές μας είναι το Ευαγγέλιο, ο λόγος του Θεού, οι θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε…. Σεβόμαστε τις απόψεις, τις μετράμε και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών λίγο πριν την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δομές της Αρχιεπισκοπής.

Δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο»

Ερωτηθείς αν υπάρχει «χριστιανόμετρο» απάντησε αρνητικά: «Όχι, ποτέ. Υπάρχει μόνο η αγάπη, η συγχώρεση, η συναδέλφωση και η συνεργασία. Ιδιαίτερα αυτές τις ώρες στην πατρίδα μας είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουνε, αλλά κοιτάζουμε πώς με αυτή τη συνεργασία μπορούμε να πάμε μπροστά. Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο, ας μου τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός. Αλλά και εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ εγώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν έχουν καμία αξία».

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά, η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργασία. Ο καθένας μένει στις απόψεις του, παλεύει για αυτές, ο χρόνος θα δείξει» συμπλήρωσε, ενώ ερωτηθείς αν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις με την κυβέρνηση απάντησε: «Γιατί θέλετε να με βάζετε κόντρα με όλους; Αυτές είναι οι θέσεις μας».

Κ. Bελόπουλος: Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από τον Κ. Μητσοτάκη

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη – Ιερώνυμου σε δομές της Αρχιεπισκοπής

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έγιναν λίγο πριν την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει με τον πρωθυπουργό σε δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό.  Η κοινή αυτή επίσκεψη συνιστά ένα βήμα επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία, μετά τις αναταράξεις που προκάλεσε η ψήφιση του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε την περασμένη Τρίτη η συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καταδίκασε την περασμένη Δευτέρα τις επιθέσεις σε πολιτικούς με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της» είχε δηλώσει, στον απόηχο της χειροδικίας κατά της βουλευτή της Ν.Δ.  Αγγελικής Δεληκάρη, μέσα σε εκκλησία.

naftemporiki.gr