Διαμαρτυρία δικηγόρων για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 18:26
UPD:18:28
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας λόγω της μεγάλης μείωσης της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές.

A- A A+

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, απέστειλε η συντονιστική επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, λόγω της μεγάλης μείωσης της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων στις επικείμενες εκλογές.

Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή διεκδικεί την αύξηση της εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος του Ιουνίου του 2012.

Επίσης, η συντονιστική επιτροπή αναφέρει στην επιστολή της ότι η σχετική υπουργική απόφαση για τις επικείμενες εκλογές «χρήζει άμεσα διορθωτικών παρεμβάσεων, ώστε να ξεκαθαρισθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο και το χρόνο εκκαθάρισης της αποζημίωσης, ιδίως για τους εντός νομού διορισθέντες».

Εξάλλου, η συντονιστική επιτροπή, μεταξύ των άλλων, ζητά να ρυθμιστεί το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι «έχουν διορισθεί σε εκλογικά τμήματα της περιφέρειας Αττικής, ώστε να εξομοιωθεί η αποζημίωσή τους με αυτή των διορισθέντων σε εκλογικά τμήματα της Α’ και Β’ Αθήνας, της Α’ και Β’ Πειραιά και της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης».

Τέλος, η συντονιστική καλεί την Κυβέρνηση «έστω και αυτή τη στιγμή, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες», διαφορετικά «οι δικηγόροι οφείλουν να σταθμίσουν τη συμπεριφορά τους εν όψει της αντιμετώπισης που τους επιφυλάσσει η Ελληνική πολιτεία».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή