Skip to main content

Γέφυρα Σερβίων: Κλειστή την Κυριακή για όλα τα οχήματα

Wikimedia Commons/Wikiphysics

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Κλειστεί θα παραμείνει για όλα τα οχήματα την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ., η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, λόγω εργασιών συντήρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή καθώς πρόκειται να πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές φορτίσεις στα τμήματα που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης.

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Όπως ανακοίνωσε από την πλευρά της η Τροχαία Κοζάνης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται:

  1. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδό Τρικάλων–Γρεβενών, Εγνατία Οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.
  2. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.
  3. Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.
  4. Τα οχήματα με μέγιστο ύψος τεσσάρων (4) μέτρων, από το 30ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)-Αυλές-Γούλες-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου- Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης- Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου Κοζάνης-Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία και αντιστρόφως.
  5. Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης-Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:
  • Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός  Αιανού,  Επαρχιακή  Οδός  Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός  Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.

Επίσης όλοι οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Ρυμνίου, κατά τη διέλευση τους από τη Γέφυρα του Ρυμνίου δεν πρέπει να υπερβαίνουν την ταχύτητα των 40 χλμ/ώρα.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται όλα τα οχήματα άμεσης ανάγκης.