Skip to main content

BSH Οικιακές Συσκευές: Διατήρηση ηγετικού μεριδίου και βελτίωση επιδόσεων το 2024 με το λανσάρισμα νέων προϊόντων

Στα 190,8 εκατ. Ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023 αυξημένος κατά 1,6%

Σε καλύτερες επιδόσεις στο σύνολο του 2024 στοχεύει η BSH Οικιακές Συσκευές -η ελληνική θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής BSH Home Appliances Group- σε σύγκριση με το σύνολο της αγοράς των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα που δέχεται ισχυρές πιέσεις και εμφανίζει αρνητικό πρόσημο  και διψήφιο ποσοστό πτώσης πωλήσεων της τάξης του 20/ κυρίως στην κατηγορία των μεγάλων  οικιακών συσκευών.

Όπως τονίζει η εταιρεία διανύει μία περίοδο συγκρατημένης αισιοδοξίας, δεδομένης και της σταδιακής αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Επισημαίνει πως βασικοί  πυλώνες λειτουργίας της παραμένουν η ποιότητα, η τεχνική αρτιότητα, η μέγιστη αξιοπιστία και η ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα.

Αιχμή του δόρατος της στρατηγικής ανάπτυξης της αποτελεί το λανσάρισμα των νέων προϊοντικών σειρών στις βασικές κατηγορίες των ηλεκτρικών ειδών όπου δραστηριοποιείται (νέες ηλεκτρικές  σκούπες, κουζινομηχανές, πλυντήρια στεγνωτήρια, φούρνοι και εστίες), τα είδη εντοιχισμού που εμφανίζουν ανοδική τάση καθώς και οι ηλεκτρικές συσκευές που εξυπηρετούν το έξυπνο σπίτι και κυριαρχούν στην προτίμηση της νέας γενιάς καταναλωτών που είναι και τεχνολογικά εγγράμματη.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Γρατσώνη, CEO BSH Οικιακές Συσκευές, «η BSH προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα. Στοχεύουμε στην ικανοποίηση των προσδοκιών και των απαιτήσεων των καταναλωτών και των συνεργατών μας στη λιανική, ακολουθώντας την κατευθυντήρια αρχή μας «Να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο σπίτι.».

Παράλληλα ο κ. Γρατσωνης επισημαίνει πως το service μετά την πώληση αποκτά μεγάλη σημασία στη στρατηγική της εταιρείας με μακροχρόνια υποστήριξη των προϊόντων της, 15 χρόνια για τις μεγάλες συσκευές και 10 χρόνια για τις μικροσυσκευές. Η εταιρεία απασχολεί 240 άτομα.

Ο κύκλος εργασιών της BSH Οικιακές Συσκευές, για το 2023 αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το 2022, φτάνοντας στα 190,8 εκατ. ευρώ συνεχίζοντας έτσι να διατηρεί την 1η θέση στην αγορά των οικιακών συσκευών. Το 2023, όπως και το 2022, χαρακτηρίστηκε από αυξητικά ποσοστά και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά από πλευράς τεμαχίων στην κατηγορία των ψυγείων και ψυγειοκαταψυκτών και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την εξαργύρωση των vouchers που έλαβαν οι δικαιούχοι για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με νεότερες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές.

Στην παγκόσμια αγορά, η BSH Home Appliances Group παρουσίασε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 14,8 δις. ευρώ για το 2023 και στόχο να ενισχύσει τη μελλοντική της βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα μέσω των υψηλών επενδύσεων και δαπανών ρεκόρ στην έρευνα και ανάπτυξη. Η BSH εμφανίζεται αισιόδοξη για το μέλλον, παρά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε. «Ακολουθούμε μια στρατηγική προσέγγιση για το μέλλον, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπτυξη καινοτομιών σε προϊόντα, την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς επίσης και την ενεργή υποστήριξη στους πελάτες και συνεργάτες μας.» τονίζει ο Dr. Matthias Metz, Chief Executive Officer, BSH.