Skip to main content

Ελεονώρα Μελέτη: Από τη δημοσιογραφία, στη μάχη για την Ευρωβουλή – Το βιογραφικό της

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η πορεία της στη δημοσιογραφία και την τηλεόραση και η απόφαση να μπει στην κούρσα για τις ευρωεκλογές

Από τις εκπλήξεις του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ελεονώρας Μελέτη, συγκέντρωσε τους προβολείς των μέσων ενημέρωσης στον δρόμο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η δημοφιλής δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία, καθώς και δημοσιογραφία, ενώ μιλάει πέντε ξένες γλώσσες. Έκανε τα πρώτα βήματά της στον Τύπο μεταφράζοντας επιστημονικά άρθρα και διεθνείς ειδήσεις. Από το 2001 την κέρδισε η δημοσιογραφία, ξεκινώντας την πορεία της ως ρεπόρτερ και συντάκτρια διεθνών ειδήσεων. Μέσα από μία διαδρομή 23 ετών, καθιερώθηκε στον χώρο παρουσιάζοντας με επιτυχία από δελτία ειδήσεων μέχρι ψυχαγωγικά μαγκαζίνο.

Έχει αρθρογραφήσει σε δημοφιλείς ιστότοπους κάνοντας αίσθηση με την αιχμηρή της πένα. Toν Οκτώβριο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Γυναίκα ψάχνει», που πραγματεύεται τον πολυσύνθετο ρόλο της γυναίκας σε μία κοινωνία που πλήττεται από στερεότυπα. Τον ερχόμενο Μάιο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο βιβλίο της, που περιγράφει το ταξίδι της ίδιας προς τη θεραπεία από το τραύμα της συναισθηματικής κακοποίησης.

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού 6 ετών, της Αλεξάνδρας – Ωκεανίδας. Η κόρη της και η θέλησή της να της διδάξει «να διεκδικεί όλα όσα δικαιούται και αξίζει» ήταν από τους λόγους που αποφάσισε να πει το μεγάλο «ναι» στην πολιτική, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια.

«Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλα η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ό,τι θέλει όταν μεγαλώσει. Της απάντησα ότι θα μπορεί. Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει» έγραψε σε ανάρτησή της. Όπως έχει πει, δεν ονειρεύεται μία πολιτική καριέρα, αλλά «έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, με γυναίκες που θα τολμούν, δεν θα φοβούνται ή θα ματώνουν».

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς της δεσμεύθηκε ότι εφόσον εκλεγεί θα ασκήσει «δυναμική πολιτική», κάτι που – όπως ανέφερε – οφείλει στις γυναίκες που δεν έχουν βήμα, αλλά και στον εαυτό της που «έχει μάθει να διεκδικεί».