ΣΥΡΙΖΑ: Ψευδείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του Κάρας

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 00:00
UPD:12:45
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο κ. Κάρας (κέντρο) ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, όταν ρώτησε τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε  προτάσεις.

A- A A+

Για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα κατηγορούν τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου που ελέγχει το ρόλο της τρόικας, Οτμάρ Κάρας, με κοινή τους δήλωση οι Ν. Χουντής, Ν. Βαλαβάνη, Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας.

Ο κ. Κάρας ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα, όταν ρώτησε τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε  προτάσεις.

Στην ανακοίνωσή τους οι τέσσερις, κάνουν λόγο για ερωτηματικά που εγείρουν  οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρουν, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο κ. Κάρας είναι  εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος, «δηλαδή του κόμματος της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά στην Επιτροπή», ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι με τους ισχυρισμούς αυτούς μπερδεύτηκε και η μεταφράστρια η οποία νόμισε ότι ο κ. Κάρας μπέρδευε το όνομα του κ. Τσίπρα με την Κύπρο (στην αγγλική προφορά}.

«Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο».

Οι συντάκτες της επιστολής, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για  ανυπόστατους  ισχυρισμούς, τονίζουν ότι αυτοί δεν υιοθετήθηκαν από τον έτερο  των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Επίσης υπενθυμίζουν ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

Ακόμη σημειώνουν  ότι έπειτα  από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της τρόικα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή