Ταϊλάνδη: Εκλεισε το δεύτερο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011 16:39
UPD:16:54

Αναστέλλονται οι πτήσεις στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, καθώς το βόρειο μέρος των εγκαταστάσεών του απειλείται από τις πλημμύρες που πλήττουν από τον Ιούλιο ολόκληρη τη χώρα.

A- A A+

Την αναστολή των πτήσεων στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, ανακοίνωσαν οι αρχές, καθώς νερά από τις πλημμύρες που πλήττουν από τον Ιούλιο ολόκληρη τη χώρα έφθασαν στο βόρειο μέρος των εγκαταστάσεών.

Το αεροδρόμιο Ντον Μουαγκ, το οποίο εξυπηρετεί κυρίως πτήσεις στο εσωτερικό της χώρας, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, που έχει πληγεί περισσότερο από τις πλημμύρες. Πάντως, το διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, που βρίσκεται σε άλλο σημείο της πόλης, εξακολουθεί να λειτουργεί. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, πλέον, από τις πλημμύρες απειλούνται συνολικά επτά περιοχές της πρωτεύουσας.

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκφράζουν φόβους και για εκδήλωση επιδημιών, ενώ τρόμο προκάλεσε το γεγονός ότι σε μία περιοχή στα βόρεια της Μπανγκόκ εντοπίστηκαν κροκόδειλοι που διέφυγαν από πλημμυρισμένα αγροκτήματα.

Από τις αρχές Ιουλίου, οπότε ξεκίνησε η περίοδος των μουσώνων, περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σχεδόν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί, με περισσότερους από 113.000 να ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς και 720.000 να χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει 10,5 δισ. δολ. για την ανοικοδόμηση της χώρας, με προτεραιότητα την παροχή οικονομικής βοήθειας στις μικρές επιχειρήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή