Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την παραίτηση Κουρτς με αιχμές για τον Κ. Μητσοτάκη

«Ο Κουρτς παραιτήθηκε για στημένες δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης καλύπτει την Opinionpoll»
Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021 11:25
UPD:11:27
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, εξαιτίας έρευνας εναντίον για διαφθορά, πληρωμένες δημοσκοπήσεις και άρθρα.

«Ο ακροδεξιός και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, Σεμπάστιαν Κουρτς αναγκάστηκε να παραιτηθεί από Καγκελάριος επειδή έδωσε 1 εκατ. κρατικό χρήμα σε στημένες δημοσκοπήσεις και δημοσιεύματα. Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης έχει μοιράσει πάνω από 50 εκατ. κρατικό χρήμα με τις γνωστές λίστες και απευθείας αναθέσεις και μπλοκάρει τον όποιο έλεγχο.», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν επιτρέπει ακόμα και την σύγκλιση της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής να εξετάσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, παραβιάζοντας τον νόμο. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν, ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll, μέσω άλλης εταιρίας του συνδεδεμένης με τη δημοσκοπική, έλαβε με απευθείας ανάθεση 270.000 ευρώ από το Δημόσιο για έργο αμφιβόλου σκοπιμότητας. Και η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική. Ό,τι και να κάνει ο κ.Μητσοτακης δεν θα καταφέρει να αποφύγει τον έλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές. Όπως δεν τα κατάφερε και ο επιστήθιος φίλος του, κ. Κουρτς», αναφέρει χαρακτηρηστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

naftemporiki.gr ​

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή