Το πιο δημοφιλές μπέργκερ δια χειρός σεφ με δύο αστέρια Michelin

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 11:13
REUTERS/EVA PLEVIER
A- A A+

Το ξενοδοχείο Waldorf Astoria στο Άμστερνταμ, με σεφ δύο αστεριών Michelin και δωμάτια που ξεκινούν από 700 δολάρια, αρχικά απέκλεισε την ιδέα να κάνει delivery μπέργκερ. Μετά όμως ήρθε η πραγματικότητα.

Χωρίς επισκέπτες ή ανοιχτές τραπεζαρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ολλανδία έπρεπε να στραφούν στην προσφορά γευμάτων takeaway. Για το Astoria που βρίκεται δίπλα στο κανάλι, αυτό σήμαινε ένα μπέργκερ για 20 δολάρια.

REUTERS/EVA PLEVIER

Οι σεφ έπρεπε να βρουν κάτι μοναδικό, δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Ρομπέρτο Πέιερ.

«Ο τρόπος που το κάνουμε, ο τρόπος που το προετοιμάζουμε, ο τρόπος που το σερβίρουμε, ο τρόπος που έρχεται σπίτι είναι πολύ διαφορετικός από οποιοδήποτε άλλο μπέργκερ».

REUTERS/EVA PLEVIER

Για 19,50 ευρώ συν μια μικρή χρέωση παράδοσης της Uber Eats, το Waldorf Signature μπέργκερ περιλαμβάνει μπιφτέκι Holstein-Frisian 240 γραμμαρίων και σερβίρεται με αγγλικό Duke of Berkshire μπέικον σε γαλλικό κουλούρι μπριός, παλαιωμένο ολλανδικό τυρί και σπιτική σως.

Οι κριτικοί του Uber Eats το έχουν βαθμολογήσει με 4,8 στα 5.

Με εκατοντάδες εβδομαδιαίες παραγγελίες, ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν θα αντισταθμίσει την παρατεταμένη απαγόρευση του σερβιριζόμενου φαγητού σε εσωτερικούς χώρους που θα μπορούσε να παραταθεί για μήνες.

REUTERS/EVA PLEVIER

Η κατασκευή του τέλειου μπέργκερ χρειάστηκε σημαντική έρευνα, δήλωσε ο σεφ Σίντεϊ Σουτέ, ο οποίος στη προ κορωνοϊού εποχή λειτουργούσε το εστιατόριο «Spectrum» με δύο αστέρια Michelin, το οποίο δεν σερβίρει μπέργκερ.

«Ήμουν λίγο νευρικός. Θα είναι καλό; Θα είναι εντάξει;»

Έπρεπε να είναι «το καλύτερο μπέργκερ που μπορεί να αγοράσει κάποιος στο Άμστερνταμ .... πρέπει να είναι τέλειο», είπε.

REUTERS/EVA PLEVIER

Τα ολλανδικά σχέδια για χαλάρωση περιορισμών του Covid-19 από την επόμενη εβδομάδα ανατράπηκαν λόγω των στοχιελιων της πανδημίας και τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 28 Απριλίου.

Όταν το Waldorf Astoria ξανανοίξει, θα έχει ένα νόστιμο δίλημμα: Θα κρατήσει στο ιδιαίτερο μενού του το δημοφιλές μπέργκερ;

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή