Ν. Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες για έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε απειλής

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 19:02
UPD:19:06
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Πάγια πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτελεί η άμεση επέμβαση, αφενός σε επιχειρησιακό επίπεδο, βάσει της υφιστάμενης επιχειρησιακής σχεδίασης, αφετέρου οι παρεμβάσεις μας στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να ενισχύονται οι εθνικές θέσεις και να καταγγέλλεται η τουρκική παραβατικότητα. Αυτό τόνισε ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος,  απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, με θέμα «Η Τουρκία κινείται ελεύθερα στο Αιγαίο και η ελληνική κυβέρνηση μένει αδρανής».

Αναφορικά με το επίπεδο αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός ανέφερε πως «ζητήματα παράτυπων - παράνομων τουρκικών NAVTEX αντιμετωπίζονται σε συντονισμό ΓΕΕΘΑ με ΓΕΝ και υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξειδικευμένες δράσεις δεν δύνανται να αποδεσμευθούν λόγω της διαβάθμισής τους».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την εθνική στρατιωτική στρατηγική, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων» ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή