ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση δημεύει περιουσίες Ελλήνων πολιτών ενώ υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 12:06
UPD:12:17
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

«Αντί να μεριμνά η κυβέρνηση για την πραγματική προστασία του δασικού πλούτου της χώρας, αντί να σεβαστεί τη βιοποικιλότητα, αντί να ασχοληθεί με αυθαιρεσίες, καταπατήσεις και εκχερσώσεις, δημεύει περιουσίες Ελλήνων πολιτών, ενώ μάλιστα υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. 

Το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ανεύθυνα, ασύντακτα και χωρίς ευαισθησίες ούτε για το περιβάλλον ούτε για τον πολίτη, η κυβέρνηση προχώρησε στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, αγνοώντας το Σύνταγμα της χώρας, την κοινή λογική και την υγειονομική κρίση.

«Εξάλλου η ταύτισή της για άλλη μία φορά με την αδιέξοδη πεπατημένη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει και το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει», σημειώνει. 

Δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ,  «εάν οι εκτάσεις που κατάσχονται θα καταλήξουν ως μελλοντικά φιλέτα στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε ξένα επενδυτικά funds με σκοπό τη δημιουργία "Περιοχών Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης", γηπέδων γκολφ, καζίνο ή εξορυκτικών εγκαταστάσεων». 

«Γνωρίζουμε όμως με ακρίβεια ότι εκατομμύρια συμπολίτες μας θα αναγκαστούν και πάλι να προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους και να αποδείξουν στο "παχύδερμο" ελληνικό κράτος ότι είναι δικαιούχοι εδώ και δεκαετίες νομίμως κατοχυρωμένων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ. 

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ακόμα θρηνούμε εκατοντάδες θύματα καταστροφικών πυρκαγιών χωρίς να έχει γίνει, όπως τονίζει,  καμία ουσιαστική παρέμβαση στις περιοχές που αποτεφρώθηκαν ενώ δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αγορά νέων εναερίων πυροσβεστικών μέσων ενώ οι προστατευόμενες περιοχές τίθενται σε αδίστακτο καθεστώς εκμετάλλευσης ενώ τσιμεντώνονται ποτάμια και ρέματα ενώ αμέτρητες προσβάσεις στον αιγιαλό παραμένουν αποκλεισμένες.

«Τι να περιμένει κανείς όμως από μία Κυβέρνηση που έφτασε στο σημείο να συνδέει την επένδυση στο Ελληνικό με την τριτοκοσμική πρακτική δημιουργίας περιφραγμένων περιοχών κατοικίας ελεγχόμενης πρόσβασης;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή