Ο «κομπογιαννίτης» γιατρός συστηνόταν με το όνομα υπαρκτού προσώπου

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 19:38
UPD:19:40
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Eξπέρ ...όχι στην ιατρική αλλά στην παραπλάνηση των ανυποψίαστων θυμάτων  του, άλλων γιατρών, καθώς και των διωκτικών αρχών ήταν ο 47χρονος κομπογιανίτης ο οποίος προσποιούμενος τον γιατρό και υποσχόμενος «θαυματουργές θεραπείες για τον καρκίνο» έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά και ένας ηλικιωμένος, οι οποίοι τον πίστεψαν και επένδυσαν μάταια σε αυτόν  όχι μόνο χρήματα για τη δήθεν θεραπεία, αλλά την ίδια τους τη ζωή...

Όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών, ο 47χρονος κατηγορούμενος κυκλοφορούσε και συστηνόταν ως στο Linkedin ως "Dr Nicholas Kontos" με τις εξής ειδικότητες: Νευρο-Ογκολόγος, Χειρουργός Νευροφυσιολόγος και Νευροχειρουργός και Ερευνητής στο MD Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο.

Στο προφίλ του παρουσίαζε ένα πλούσιο βιογραφικό με μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία σε καίριες θέσεις μεγάλων νοσοκομείων και ιατρικών κεντρων στο εξωτερικό.

Και φυσικά πρόβαλε στο βιογραφικό του πως είναι εξειδικεμεύμενος στη θεραπεία επιθετικών μορφών του καρκίνου ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο, χάρη στη δική του καινοτόμα αγωγή. 

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν ίσχυε τίποτα από τα παραπάνω. Παρόλα αυτά ο κατηγορούμενος είχε στήσει τόσο καλά την πλεκτάνη της απάτης, ώστε δεκάδες ήταν οι ασθενείς και συγγενείς τους οι οποίοι έπεσαν στην «παγίδα», δυστυχώς με τραγικές συνέπειες.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, το ονοματεπώνυμο "Dr Nicholas Kontos" είναι υπαρκτό πρόσωπο. Ιατρός στις Η.Π.Α. με σελίδα και αυτός ενεργή στο linkedin, αλλά με άλλη ειδικότητα.

Επιπλέον στο πλαίσιο της έρευνας των διωκτικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που εξαπατήθηκαν από τον 47χρονο η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τη συγκεκριμένη υπόθεση να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και210-6411111.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή