ΥΠΠΟΑ: Προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού

«Fake news» ότι η Λ. Μενδώνη ξενάγησε τουρίστες με κορωνοϊό στην Αρχαία Ολυμπία
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 20:17
UPD:20:18
A- A A+

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χαρακτηρίζει «fake news» τα δημοσιεύματα και κάνει λόγο για «εκμετάλλευση της ανησυχίας της ελληνικής κοινωνίας».

«Η Λίνα Μενδώνη, δεν θα διακινδύνευε την υγεία οποιουδήποτε πολίτη, της οικογένειάς της, του περιβάλλοντός της, όπως και τη δική της υγεία»: Αυτή είναι η επίσημη απάντηση που δίνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) σε δημοσιεύματα τα οποία την κατηγόρησαν για το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα ξενάγησε στην Αρχαία Ολυμπία γκρουπ Ιταλών τουριστών προερχόμενων από το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera επιβάτης προηγούμενης εκδρομής του οποίου διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ χαρακτηρίζει τα εν λόγω δημοσιεύματα «fake news» ενώ κάνει λόγο για «εκμετάλλευση της ευαισθησίας και της διάχυτης ανησυχίας της ελληνικής κοινωνίας».

Η ανακοίνωση

«Όλοι όσοι έχει πιστοποιηθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην περιοχή της Ηλείας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι ταξιδιώτες από τους Αγίους Τόπους ή πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με αυτούς.

Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία επιχειρείται από συγκεκριμένα Μέσα, στερείται οποιουδήποτε ψήγματος αληθείας. Επισημαίνεται ότι, την ώρα του κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της περιοχής.

Είναι απαράδεκτο, τα συγκεκριμένα Μέσα να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και τη διάχυτη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων εναντίον όσων δημιουργούν και αναπαράγουν fake news.

Το ψευδές του επιχειρήματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, κανείς και προσωπικά η Λίνα Μενδώνη, δεν θα διακινδύνευε την υγεία οποιουδήποτε πολίτη, της οικογένειάς της, του περιβάλλοντός της, όπως και τη δική της υγεία».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή