Φρ. Βάλτερ Στάινμαϊερ: Η Ε.Ε. χρειάζεται καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:11
UPD:19:12
EPA/FILIP SINGER
A- A A+

Κριτική στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας άσκησε ο Γερμανός πρόεδρος, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ. Σε ομιλία του στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Γερμανός πρόεδρος κατηγόρησε τη Μόσχα ότι «μετέτρεψε και πάλι την στρατιωτική της ισχύ και την μετατόπιση των συνόρων σε εργαλείο της πολιτικής της», αλλά παράλληλα ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία και η Ρωσία με την Ε.Ε.

Ο κ. Στάινμαϊερ στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κριμαίας, λέγοντας ότι η «η δικαίως ή όχι θιγμένη και απομονωμένη Ρωσία και πάλι μετέτρεψε την στρατιωτική ισχύ σε εργαλείο της πολιτικής της». Ο Στάινμαϊερ είπε επίσης ότι η Ρωσία με στρατιωτικές μεθόδους μετατόπισε τα σύνορα στην ευρωπαϊκή ήπειρο». «Η αβεβαιότητα και η μη προβλεψιμότητα, η αντιπαράθεση και η απώλεια εμπιστοσύνης είναι οι συνέπειες» (μιας τέτοιας πολιτικής) δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία και στην πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ε.Ε. σε σχέση με την Ρωσία, ο Γερμανός πρόεδρος είπε ότι «πρέπει να διαμορφώσουμε μια ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Ρωσίας η οποία δεν θα περιορίζεται μόνο σε δηλώσεις καταδίκης και κυρώσεις».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να δεχθεί την όλο και μεγαλύτερη απομόνωση της Ρωσία. Χρειαζόμαστε άλλες, καλύτερες σχέσεις της Ε.Ε με την Ρωσία και της Ρωσίας με την Ε.Ε.» δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή