Δ. Μιχαηλίδου: Επιτάχυνση των διαδικασιών για αναδοχή και υιοθεσία

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 14:32
UPD:14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν καταχωρηθεί σε ηλεκτρονικό μητρώο και τα τελευταία παιδιά που υπάρχουν στα κέντρα κοινωνικής προστασίας και θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας τους, έδωσε από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα, που τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών, η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε πως «η παιδική προστασία και ειδικότερα η υπόθεση της αναδοχής και της υιοθεσίας είναι για την κυβέρνηση μεγάλη προτεραιότητα».

«Πολιτική μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, και κλειδί για γρήγορη λύση του προβλήματος είναι το ηλεκτρονικό μητρώο που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργεί, το οποίο θα κάνει τη σύζευξη υποψηφίων θετών ή ανάδοχων γονέων και παιδιών», πρόσθεσε.

Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, έχουν ήδη καταχωρηθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όλες οι αιτήσεις υποψηφίων για υιοθεσία και αναδοχή και όλοι οι φορείς παιδικής προστασίας -που ξεπερνούν σε ό,τι αφορά το δημόσιο τους 10 και τους 47 οι οποίοι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου- και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί και όλα τα παιδιά με δικούς τους φακέλους μέσα στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει τρέξει γρήγορα τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το 2018 για την πρόσληψη 317 ατόμων, τα οποία θα καλύψουν κενές θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που υπάρχουν.

Σύμφωνα με την ίδια, 74 από αυτά τα άτομα θα πάνε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και οκτώ στο Κέντρο Πρόνοιας Άγιος Ανδρέας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή