Nissan JUKE: Στην κορυφή του Euro NCAP

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019 16:22
UPD:16:28
A- A A+

Το ολοκαίνουργιο Nissan JUKE, έλαβε την κορυφαία αξιολόγηση πέντε αστέρων για το 2019 από το Independent European New Car Assessment Program (Euro NCAP), με επαίνους για την αντοχή του και την κορυφαία στην κατηγορία του  τεχνολογία πρόληψης ατυχημάτων.

Στην προστασία των ενηλίκων επιβατών το νέο μοντέλο βαθμολογήθηκε με 94% και στην προστασία των παιδιών με 85%, τοποθετώντας το ψηλά στην κατηγορία των μικρών SUV, για το 2019. Αυτό συμβαίνει χάρη στην προηγμένη ενισχυμένη δομή του JUKE, καθώς και στην χρήση χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής  σε περιοχές – κλειδιά  για τη βελτίωση της ακαμψίας,  επιτρέποντας ταυτόχρονα την απορρόφηση και τη διάχυση της δύναμης πρόσκρουσης, πριν φθάσει στην κυψέλη ασφαλείας των επιβατών.

Η προσεκτική χρήση αυτών των ειδικών μετάλλων, επέτρεψε επίσης στη Nissan να βελτιώσει την ορατότητα σε μια περιοχή κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια. Οι κολόνες Α μεταξύ του παρμπρίζ και των πλαισίων των θυρών  έχουν γίνει λεπτότερες, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αντοχή τους,  λόγω της στρατηγικής χρήσης χάλυβα εξαιρετικά υψηλής αντοχής. Τη νύχτα, η ορατότητα βελτιώνεται περαιτέρω χάρη στους στάνταρ προβολείς LED, οι οποίοι αυξάνουν το πεδίο ορατότητας στα 10 μέτρα.

Το JUKE πέτυχε βαθμολογία 81% στους ποδηλάτες και στους πεζούς. Το Nissan JUKE διαθέτει διάφορα βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως  η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης, η οποία προειδοποιεί τον οδηγό και εφαρμόζει τα φρένα αν το αυτοκίνητο αντιληφθεί κίνδυνο πρόσκρουσης  με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Αυτό είναι στάνταρ σε όλα τα νέα εξοπλιστικά πακέτα του JUKE και όχι μόνο στις πλουσιότερες εκδόσεις, εξασφαλίζοντας  στον οδηγό του την ευελιξία και τη διασκεδαστική οδήγηση του δικού του Nissan JUKE, χωρίς να θυσιάζει την ασφάλεια.

Το Euro NCAP αναγνωρίζει ότι είναι πάντοτε προτιμότερο να αποφεύγεται η πρόκληση ατυχημάτων και για τον λόγο αυτό δίνει πόντους στην τεχνολογία που βοηθά τον οδηγό να αποφύγει συγκρούσεις. Το σύστημα αξιολόγησης του 2019, επιδοκιμάζει μοντέλα που υπερβαίνουν τις νομικές απαιτήσεις ασφάλειας,  “αντανακλώντας”  με αυτό τον τρόπο τις τελευταίες κορυφαίες καινοτομίες ασφάλειας στην αγορά.

Και σε αυτή την περίπτωση, το JUKE σημείωσε μια υψηλή βαθμολογία με σκορ 73%,  χάρη στις τεχνολογίες του  Nissan Intelligent Mobility. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχεται μια ολοκληρωμένη σουίτα από αυτές τις έξυπνες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης υποστήριξης  οδήγησης Nissan ProPILOT.  Πρόκειται για  ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση, εξαλείφοντας το άγχος των μακρινών μετακινήσεων  και της βαριάς κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, διατηρώντας αυτόνομα το JUKE στη λωρίδα κυκλοφορίας του, με μια σταθερή και ασφαλή απόσταση από τα άλλα αυτοκίνητα.

Το μοντέλο διαθέτει επίσης την Παρέμβαση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Intervention), μια ακόμα πρωτιά για την κατηγορία των μικρών SUV. Η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου, προειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα αυτοκίνητο μπαίνει στο τυφλό σημείο του (κατά την αλλαγή λωρίδας) και επαναφέρει το JUKE  πίσω στη λωρίδα του. Παράλληλα, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας  (Rear Cross Traffic Alert) αποτρέπει τις συγκρούσεις κατά την έξοδο με όπισθεν από τους χώρους στάθμευσης.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή