Ρέθυμνο: Κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα στους πολίτες να συμμετάσχουν στον «νέο ΣΥΡΙΖΑ»

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 12:59
UPD:14:16
Nikos Libertas / SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Στο Ρέθυμνο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε την περιοδεία του από τον δήμο Αγίου Βασιλείου, και συγκεκριμένα από το χωριό Σελλιά.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε σε κατοίκους για την ισχυρή οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, που θέλει να δημιουργηθεί με τη συμμετοχή των πολιτών, μιας και σε αυτούς ανήκουν οι κατακτήσεις που έχουν γίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Επισήμανε ότι «στην πατρίδα μας υπάρχουν δύο διαφορετικές Ελλάδες, η Ελλάδα της δημιουργίας που δεν σου ζητάνε χάρες και ρουσφέτια, αλλά σου εκφράζουν την αγωνία να προκόψει ο τόπος τους, κι από την άλλη η παρασιτική Ελλάδα, με χάρες και ρουσφέτια, αυτή η Ελλάδα που μας οδήγησε στην κρίση και στη χρεοκοπία».

Επίσης σημείωσε πως αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει αυτό που προπαγάνδιζε η Νέα Δημοκρατία ότι ήρθε το μνημόνιο, αλλά αντίθετα ισχύει ότι η οικονομία έχει μπει σε μια θετική τροχιά.

«Για μένα, το πιο σημαντικό της δικής μας διακυβέρνησης ήταν μέσα σε δύσκολες συνθήκες να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους και να κάνουμε κάποια έργα» είπε.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έκλεισε ένας κύκλος «με το κεφάλι ψηλά» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση, καθώς και ότι «δεν δειλιάσαμε απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος στα εθνικά συμφέροντα, τόνισε ότι και εκεί ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, προσθέτοντας ότι τα εθνικά συμφέροντα δεν διακυβεύονται στον βορά, αλλά στον εξ ανατολών κίνδυνο, που παραβιάζει σήμερα το διεθνές δίκαιο.

Έτσι, κατέληξε, «με εντιμότητα κι αξιοπρέπεια κλείσαμε έναν κύκλο, είχαμε παραλείψεις, δεν είχαμε εμπειρία. Οι άλλοι είχαν εμπειρία να παίρνουν το δημόσιο χρήμα και να το διανέμουν στους ημέτερους» σημείωσε.

Κάνοντας λόγο για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και την εγγραφή νέων μελών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα isyriza.gr, είπε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια σχέση του πολίτη με την πολιτική, να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών για τη συνδιαμόρφωση των θέσεων του κόμματος.

Σε ερώτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, είπε ότι «πρέπει να παρακολουθούμε στενά το έργο», καθώς η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί καθυστερήσεις στην επιδίωξή της να αλλάξει τις συμβάσεις, όχι μόνο στον ΒΟΑΚ, αλλά και τόσο στην Πάτρα, όσο και στο μετρό Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ ανέφερε: «Άκουσα μια συνέντευξη της κας Μπακογιάννη μετεκλογικά ότι ο βόρειος άξονας πρέπει να προχωρήσει με διόδια. Γιατί δεν μας το έλεγε προεκλογικά;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Εμείς το είχαμε προγραμματίσει χωρίς διόδια».

Στο τέλος της ανοιχτής εκδήλωσης, ο δήμαρχος, Γιάννης Ταταράκης, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακηρύξει τον Αλέξη Τσίπρα επίτιμο δημότη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της κωμόπολης.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή