Χίος: Άσκηση έρευνας-διάσωσης από λιμενικό-Frontex-ΠΑ-ΕΟΔ (βίντεο)

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 18:54
UPD:18:54
A- A A+

Ευρείας κλίμακας άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR Workshop) οργανώθηκε προ ημερών στη Χίο, στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/Frontex.

Σκοπός της ήταν η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών, καθώς και ο εντοπισμός κι επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε διαλέξεις και παρουσιάσεις γενικού περιεχομένου επί θεμάτων έρευνας και διάσωσης από στελέχη του Οργανισμού, στελέχη του λιμενικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Υπηρεσίας Συνδέσμων-Διασωστών των εναερίων μέσων, της Τοπικής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς κι από εκπροσώπους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ν. Αττικής.

HELLENICCOASTGUARD

Τη δεύτερη ημέρα διεξήχθη το πρακτικό σκέλος της άσκησης, τα σενάρια της οποίας εμπεριείχαν τη διαχείριση περιστατικών έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των θαλασσίων και των εναερίων μέσων.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος επιχειρησιακά μέσα και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής/Frontex, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Χίου.

Την παρακολούθησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, υψηλόβαθμα στελε΄χη του λιμενικού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας της Χίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή