Πλειστηριασμοί: Πέντε τραυματίες τρεις συλλήψεις

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 15:20
UPD:19:18
naftemporiki.gr

Του Μάκη Συνοδινού

Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και τρεις συνελήφθησαν. Έξω από τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΑΕ με αποτέλεσμα να ένα ρεύμα της Λ. Αλεξάνδρας.

Ένας από τους τραυματίες είναι φωτογράφος που μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρο. 

Αναφερόμενος στον τραυματισμό του φωτορεπόρτερ ο πρόεδρος Μάριος Λώλος είπε ότι ο συνάδελφός του «έχει φάει συνειδητά κλοπιά στον αυχένα από αστυνομικό. Πάλι τα γκλοπ πέφτουν σε λειτουργούς του Τύπου. Πρέπει να βρει τρόπο η ηγεσία να μαζέψει αυτούς τους αστυνομικούς»

NAFTEMPORIKI.GR

Την κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Μπόταση, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, διευκρινίσεις όσον αφορά τους σημερινούς πλειστηριασμούς στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Σόλωνος και σε σχέση με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συλλογικοτήτων, είχε δώσει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου.

NAFTEMPORIKI.GR

«Πρόκειται για τέσσερις πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα σε συμβολαιογράφο στην εν λόγω περιοχή και οι οποίοι αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια υψηλότερων των 200.000 ευρώ (800.000, 420.000, 222.000 και 225.000). Επίσης, ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών» τονίζεται συγκεκριμένα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή