«Η άγνωστη απειλή»: Το νέο βιβλίο του Χρήστου Ξενοκώστα

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 12:21
UPD:16:26

Ο συγγραφέας Χρήστος Ξενοκώστας παρουσίασε, πριν λίγες ημέρες στον πολυχώρο Αίτιον, το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η άγνωστη απειλή» (εκδόσεις iWrite).  Πρόκειται για ένα βιβλίο τομή στην πολιτική σκέψη, για την πάλη των ειδών, την Ιστορία και τη Δημοκρατία.

Η εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης, με συντονίστρια τη Μαρία Σαράφογλου, είχε ομιλητές τους κ.κ. Γιάννη Μπαλάφα - Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ,  Γεώργιο Κουμουτσάκο - Επικεφαλής Τομέα Εξωτερικών, βουλευτή Β΄ Αθηνών της ΝΔ,  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο - ιατρό, βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Γεώργιο Πατούλη - δήμαρχο Αμαρουσίου, πρόεδρο ΚΕΔΕ, πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι επιστήμονες έχουν ήδη διατυπώσει µε αυστηρή επιστηµονική ακρίβεια όλες τις µεγάλες απειλές για την ανθρωπότητα, κρούοντας ηχηρά τον κώδωνα του κινδύνου ότι ίσως ο αιώνας που διανύουµε να είναι κι ο τελευταίος για το ανθρώπινο είδος.

Μήπως, όµως, µας λείπει ένα πολύ σημαντικό κοµµάτι από αυτό το παζλ; Μήπως µας διαφεύγει κάτι τόσο σημαντικό, που µπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και τους συσχετισµούς; Μήπως αγνοούµε µια µεγάλη αλήθεια που µπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης, την ηθική και τη συµπεριφορά µας;

Ιστορικά στοιχεία και επιστηµονικά δεδοµένα αποκαλύπτουν µια θεµελιώδη σχέση για τον Άνθρωπο, τη Φύση και την Πολιτική, η άγνοια της οποίας συνιστά διαχρονικά τη µεγάλη άγνωστη απειλή για την ανθρωπότητα.

Μία αφανέρωτη σχέση στα βάθη των αιώνων που κρύβει µέσα της έναν θησαυρό για τους ανθρώπους και µπορεί να µας βγάλει οριστικά από το τέλµα, τα αδιέξοδα και την κρίση, λυτρώνοντας ταυτόχρονα την ιδεολογία από τα δεσµά του µαρξισµού, ο οποίος συνιστά το µεγαλύτερο φιλοσοφικό παράδοξο της ιστορίας.

Μία σχέση η οποία ερµηνεύει τις αιτίες που προκαλούν την ιστορική άνοδο και την πτώση όλων των µεγάλων πολιτισµών, καθορίζοντας µε ακρίβεια όλα τα ανθρώπινα θέµατα και την ίδια την εξέλιξη.

Η προαιώνια άγνωστη απειλή, η οποία έχει αφανίσει όλους τους µεγάλους ανθρώπινους πολιτισµούς κατά το παρελθόν, απειλεί πλέον να οδηγήσει στον όλεθρο και την καταστροφή και τον σύγχρονο δυτικό πολιτισµό.

Υπάρχουν οι ενδείξεις αυτής της απειλής στη σηµερινή εποχή; Οι ενδείξεις δυστυχώς είναι ακλόνητες, πανίσχυρες κι έχουν ήδη κάνει την εµφάνισή τους…

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή