Συνάντηση υπουργού Δικαιοσύνης με συμβολαιογράφους για τη διενέργεια πλειστηριασμών

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 18:09
UPD:18:21
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής 

Στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της διενέργειας των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προβεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας, αποφασίστηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, ενώ ο κ. Κοντονής υποστήριξε  ότι «ως εποπτεύουσα Αρχή στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης». 

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίστηκε ότι η νέα αυτή διαδικασία θα συντελέσει μεταξύ άλλων και στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. 

«Η πολιτεία συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς την διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον Συμβολαιογράφο, τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική)» υποστήριξε ο κ. Κοντονής.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν υπαχθεί στον Ν.3869/2010 προστατεύεται μέχρι 31.12.2017 και ήδη η Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι στις αρχές Δεκεμβρίου το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή