Άνθισαν νωρίτερα οι κερασιές στην Ιαπωνία και η χώρα υποδέχεται την άνοιξη

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 15:37
UPD:04/04/2017 18:12
Instagram/tiptoeingworld
A- A A+

Την ανθοφορία των κερασιών, η οποία στην Ιαπωνία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, γιορτάζουν στην εξοχή και στα πάρκα οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Φέτος, η άνοιξη φαίνεται πως ήρθε νωρίτερα στην πόλη Kawazu, στην κεντρική Ιαπωνία, όπου τα άνθη των κερασιών έκαναν την εμφάνισή τους στις 15 Φεβρουαρίου, νωρίτερα από ποτέ τα τελευταία 15 χρόνια.

INSTAGRAM/SSARIT

Στη συγκεκριμένη πόλη, στην κεντρική Ιαπωνία, περίπου 800 κερασιές «στολίζουν» τις όχθες του ποταμού Kawazu-gawa, σύμφωνα με τον ιστότοπο My Modern Met, δημιουργώντας ένα μαγευτικό τοπίο στις αρχές της άνοιξης.

Η πόλη φιλοξενεί φέτος το 27ο φεστιβάλ των ανθισμένων κερασιών, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 10 Μαρτίου και αναμένεται να προσελκύσει σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες.

INSTAGRAM/SUENMAY_MY

Η ανθοφορία των κερασιών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τους Ιάπωνες, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να ενημερώνει τους πολίτες για την κίνηση του «μετώπου της ανθοφορίας» και τις εφημερίδες να ανακοινώνουν την εξελικτική πορεία από το άνθισμα του πρώτου μπουμπουκιού ως την πλήρη ανθοφορία των δέντρων, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ιαπωνίας.

INSTAGRAM/MIKA05011972

Στην αρχαιότητα, οι αριστοκράτες έγραφαν ποίηση και τραγουδούσαν κάτω από τα ανθισμένα δέντρα, τα οποία αποτελούν κύριο θέμα πολλών λογοτεχνημάτων, χορών και έργων τέχνης. 

Η έναρξη της άνοιξης συμπίπτει και με την αρχή της σχολικής χρονιάς στην Ιαπωνία.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή