Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες νεκροί από επίθεση φιλορώσων αποσχιστών

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 12:27
UPD:12:40
REUTERS/GLEB GARANICH

Σε σχεδόν 10.000 υπολογίζονται οι νεκροί της σύγκρουσης που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014 μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση που εξαπέλυσαν οι φιλορώσοι αποσχιστές το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις που σημειώνονται στις ανατολικές περιοχές της χώρας από τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Ο θάνατος των τριών εκ των στρατιωτών αναφέρθηκε την Κυριακή, όταν το Κίεβο ανακοίνωνε ότι απώθησε επίθεση των φιλορώσων ανταρτών από την πόλη Αβντιγίβκα. Οι αποσχιστές ανέφεραν ότι οι θέσεις τους στην περιοχή δέχθηκαν σφοδρό βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις από τον οποίο σκοτώθηκε ένας αντάρτης.

«Γύρω από την Αβντιγίβκα ο εχθρός προσπάθησε δύο φορές να πραγματοποιήσει επιδρομή στις θέσεις μας και, αφού υπέστη απώλειες, αναγκάστηκε να υποχωρήσει», ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός κατά την τακιτκή ενημέρωσή του για την κατάσταση όσον αφορά τη σύγκρουση.

Σε σχεδόν 10.000 υπολογίζονται οι νεκροί της σύγκρουσης που ξέσπασε τον Απρίλιο του 2014 μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών που, με τη στήριξη της Ρωσίας, κήρυξαν ως ανεξάρτητες «λαϊκές δημοκρατίες» τις ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.

Η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι υποστηρίζει τους αντάρτες, αποστέλλοντας στρατό και όπλα. Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία. Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης, αλλά και της προσάρτησης από το Κρεμλίνο της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή