Ουγγαρία: Καταδικάστηκε η εικονολήπτρια που είχε κλωτσήσει πρόσφυγες

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 11:45
UPD:16:30
REUTERS/MARKO DJURICA

Η εικονολήπτρια ισχυρίστηκε ότι μετά το συμβάν αυτό έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της και είναι στόχος «μιας εκστρατείας μίσους».

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε η Ουγγαρέζα εικονολήπτρια, που τον Σεπτέμβριο του 2015 προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης όταν έβαλε τρικλοποδιά και κλώτσησε πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας της με τη Σερβία. 

Η Πέτρα Λάζλο, που μίλησε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της με δάκρυα στα μάτια. Επίσης, προανήγγειλε ότι θα ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση. 

«Όλα τελείωσαν μέσα σε δύο δευτερόλεπτα», είπε, προσθέτοντας ότι αντέδρασε από πανικό και επειδή ένιωσε ότι απειλείτο. «Όλοι φώναζαν, ήταν πολύ τρομακτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

EURONEWS

Η εικονολήπτρια ισχυρίστηκε ότι μετά το συμβάν αυτό έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της και είναι στόχος «μιας εκστρατείας μίσους».

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργαζόταν την εποχή εκείνη, το ακροδεξιό N1TV, την απέλυσε όταν το βίντεο με τις ενέργειές της έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε καρέ-καρέ το βίντεο στο οποίο φαίνεται η Λάζλο να κλωτσά δύο πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και ένα κοριτσάκι, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια έβαλε τρικλοποδιά σε έναν 52χρονο Σύρο πρόσφυγα που κρατούσε στην αγκαλιά του τον γιο του.

Ο δικαστής Ίλες Νανάσι δήλωσε ότι η συμπεριφορά της «είναι αντίθετη με τους κοινωνικούς κανόνες» και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα.

Η Λάζλο έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι προτίθεται να μηνύσει έναν από τους πρόσφυγες στους οποίους έβαλε τρικλοποδιά.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δημοφιλή