Βολές πυροβολικού από τη Β. Κορέα σε παραμεθόριο νήσο καταγγέλλει η Σεούλ

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 08:15
UPD:08:21
REUTERS/DAMIR SAGOLJ

Στο παρελθόν, η Βόρειος Κορέα είχε πραγματοποιήσει το 2010 βολές κατά της νήσου Γεονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, στα σύνορά της με τη Νότιο Κορέα, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Bολές πυροβολικού σε νήσο παρακείμενη στη μεθόριο μεταξύ των δύο κρατών της Κορεατικής Χερσονήσου, πραγματοποίησε σήμερα η Βόρεια Κορέα, κατά πάσα πιθανότητα στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων.

«Η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε βολές πυροβολικού» περί τις 07.20 τοπική ώρα (00.20, ώρα Ελλάδος) από συστοιχία που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Τζανγκσανγκότ, στα νότια, πλησίον της διαφιλονικούμενης ζώνης ναυσιπλοΐας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρει σε ανακοινωθέν του το Νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο εικάζει πως τα πυρά εβλήθησαν στα πλαίσια «στρατιωτικής άσκησης».

Για προληπτικούς λόγους, η Νότια Κορέα ζήτησε από τους κατοίκους της νήσου Μπαεγκεόνγκ, στη Κίτρινη Θάλασσα, να είναι προετοιμασμένοι σε ανάλογη περίπτωση να μεταβούν στα καταφύγια και μέσω κάθε είδους πλοίου να καταφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Στο παρελθόν, η Βόρειος Κορέα είχε πραγματοποιήσει το 2010 βολές κατά της νήσου Γεονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα, στα σύνορά της με τη Νότιο Κορέα, από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή