Ισπανία: «Δεν χρειάζονται νέες περικοπές ή αύξηση φόρων»

Συνέντευξη του ισπανού ΥΠΟΙΚ στο Reuters
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 15:42
UPD:15:47
REUTERS/SERGIO PEREZ

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Κρίστομπαλ Μοντόρο υποστήριξε ότι οι προοπτικές της χώρας έχουν βελτιωθεί χάρη στις εξαγωγές, ενώ απέρριψε εκκλήσεις προς την ΕΚΤ για περισσότερη δράση με στόχο της στήριξης της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.

Η ισπανική οικονομία βρίσκεται σε πορεία αρκετά ισχυρής ανάπτυξης ώστε να επιτευχθούν άλλα τρία χρόνια μείωσης του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω περικοπές δαπανών ή φορολογικές αυξήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο ισπανός υπουργός Κρίστομπαλ Μοντόρο υποστήριξε ότι οι προοπτικές της Ισπανίας έχουν βελτιωθεί χάρη στις εξαγωγές, ενώ απέρριψε εκκλήσεις προς την ΕΚΤ για περισσότερη δράση με στόχο της στήριξης της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.

«Υπάρχει αρκετή ρευστότητα στον κόσμο. Κάνουν το σωστό, αλλά τώρα εναπόκειται στην κάθε χώρα ξεχωριστά», ανέφερε ο ισπανός ΥΠΟΙΚ.

Ο Μοντόρο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ισπανία βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του φετινού στόχου για δημόσιο έλλειμμα 6,5% του ΑΕΠ και για οικονομική ανάπτυξη τουλάχιστον 0,7% το 2014.

«Μέχρι το 2016 θα δούμε πολύ καλή ανάπτυξη. Αυτό που θα φέρει περισσότερα έσοδα είναι η ανάπτυξη αυτή, με μια σύγχρονη φορολογική δομή, η οποία εξαλείφει το όποιο εμπόδιο στην ανάπτυξη», πρόσθεσε ο ισπανός υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα