Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ακαρπη η συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 22:52
UPD:23:04

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Ο κ. Φωτόπουλος ανέφερε ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Ν. Φωτόπουλος: Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί

Ν. Φωτόπουλος: Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός έκανε λόγο για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Δεν αποκλείονται από την Παρασκευή μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος, αν οι απεργοί θέσουν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Η ΓΕΝΟΠ αναμένεται να προσβάλει νομικά την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα